Kadınların yüzde 53’ünün ve erkeklerin yüzde 31,7’sinin düşük düzeyde fiziksel aktiviteye sahip olduğu bulundu.

Blogger
Blog
TBlog

10 Mayıs Sağlık Eylem Günü münasebetiyle Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, günlük hayatta yapılan, iskelet kaslarını içeren ve enerji harcanmasını gerektiren her türlü hareket fiziksel aktivite olarak tanımlanmaktadır.

Düzenli fiziksel aktivite kalp hastalığı, inme, diyabet, yüksek tansiyon, obezite ve çeşitli kanser türleri gibi bulaşıcı olmayan hastalıkları önler.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, dünya çapında tahminen dört yetişkinden biri ve ergenlerin yüzde 81’i yeterince egzersiz yapmıyor.

“Çocukların %36,2’si günde 2 saatten fazla televizyon izliyor”
Sağlık Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre kadınların yüzde 53,1’i, erkeklerin ise yüzde 31,7’si fiziksel aktiviteyi düşük seviyede gerçekleştiriyor.

Bakanlığın ilkokul 2. sınıf çocukları arasında yaptığı Obezite Araştırması’na göre çocukların yüzde 36,2’si hafta içi günde iki saatten fazla televizyon izliyor veya bilgisayar başında vakit geçiriyor. Bu oran hafta sonu yüzde 69,9’a ulaşıyor.

Uzmanlar, yetişkinler için haftada 5 gün 30 dakikalık orta şiddette egzersizin sağlığı korumak ve geliştirmek için yeterli olduğunu vurguluyor.

Uzmanlar, 1-4 yaş arası çocukların gün içinde 180 dakika değişen yoğunlukta fiziksel aktivite yapmasının uygun olduğunu söylerken, 5-18 yaş arası çocuk ve ergenlerin günde 60 dakika değişen yoğunlukta aktivite yapmasını öneriyor.


Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz.


Konhaber’in WhatsApp haber grubu için tıklayın!


Yasal Uyarı:

Yayınlanan her türlü haber, köşe yazısı, fotoğraf, dizi yazı ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilse dahi eserin tamamı veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Yorum yapın

https://zulumayor2024.com/

slot qris

bonus new member 100

bonus new member 100

slot bet 100

https://www.lemonwirep2p.com/

slot bet 100

https://h5hyperverse.com/

sbobet

situs judi bola

https://patagoniaberries.com/

Starlight Princess

https://www.my-pulsa.com/