Farklı siyasi görüşlere sahip gruplar arasında kavga çıktı: 4 kişi yaralandı

Blogger
Blog
TBlog

Şehir merkezindeki kafede oturan vatandaşlar, seçim çalışmaları kapsamında ziyarete gelen Yeşil Sol Parti Çanakkale milletvekili adayı Adile Yalçın ile sohbet etti.

Yalçın’ı selamlamak isteyen bir kişinin, kadınlarla asla tokalaşmadığını söylemesi üzerine tartışma çıktı.

Ortalık sakinleşince tartışma sona erdi.

Yeşil Sol Parti üyesi olduğu iddia edilen yaklaşık 25 kişilik bir grup daha sonra kahvehaneye gelerek oradaki vatandaşları darp etti.

Vücudunun farklı yerlerinden yaralanan 4 kişi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesine kaldırıldı.

Yaralılardan Mustafa Kılıç, olayı şöyle anlattı:

“Kafede otururken Yeşil Sol’un milletvekili adayı geldi. Her masayı ziyaret etti. O da bizim masaya geldi. Bizimle tokalaşmak istedi ve ‘tamam’ dedi. Bizi selamladı. Bizden oy istedi. O ana kadar hiçbir şey olmadı. Sonra başka biri geldi, her şeyi batırdılar. İlk arbedede 3-4 kişi saldırdı. Polis geldi, ortalık sakindi. İkinci seferde 20-25 kişilik bir grup üç dört araba ile geldi. Bize sormadan saldırdılar. Sen yaptın.”

Buraya gelenlerin sloganlar atarak barış istediklerini söylediklerini vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu: “Barış isteyenler böyle yapar dedim. Dayak yiyen arkadaşlarımızdan biri Kürt. Ben Türk’üm. Aramızda hiçbir fark yok. 10 yıldır bu insanlarla beraberiz. Birbirimizi tanıyor muyuz. Ama biriktirdiler, seçimin arifesinde geldiler ve güçlerini göstermeye çalıştılar. Hepsinden şikayetçiyim, hakkımı da savunacağım.” dedi.

Öte yandan kavgada yaralanan vatandaşları ziyaret eden Çanakkale AK Parti Milletvekili Adayı Ayhan Yavaş, hastaneden ayrıldıktan sonra gazetecilere açıklama yaparak bu tür olaylara göz yummadıklarını söyledi.

Bu olayın ne Çanakkale’ye ne de Türkiye’ye yakışmayan bir olay olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

“Seçim sürecinin güvenli ve sakin geçmesi için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu akşam 4 vatandaşımız Yeşil Sol’un Bundestag adayı ile kahve ziyaretinde siyasi fikirleri veya dini saikleriyle tokalaşmadı. Etkinliği bir teşekkürle bitirmek istediler. Ancak orada, sözlü saldırıya ve ardından bir kişinin fiziksel saldırısına maruz kaldılar. Olay bununla da kalmadı, bu kişiler kafeden çıktıktan sonra 25-30 kişi toplanıp kafeyi tekrar soydular. Siyaset ve şiddetin yan yana konuşulabilecek iki olgu olmadığını biliyoruz. Siyaset ve Şiddet “Şiddet ile siyasetin dışındadır.”

Bu ve benzeri saldırıları şiddetle kınadıklarını ifade eden Ayhan Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlimizde ve ülkemizde şiddete izin vermeyeceğimizi ısrarla belirtiyor ve bu tür olayları şiddetle kınıyoruz. Ayrıca her fırsatta sandık güvenliği için ses çıkaranlar ve her gün bu şekilde açıklama yapanlar bugüne kadar sandıklarla ilgili bir sıkıntı yaşamamamıza rağmen sandıkların güvenliğinden endişe ediyor. Bu konuda ne demek istediklerini, yani Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin güvenliği sağlamak için bu tür yöntemlere başvuracağını çok net görüyoruz. Ancak bilmelisiniz ki Çanakkale olarak bizler büyük savaşlar görmüş ülkelerde barışın temsilcisiyiz. Sağduyunun, iyi niyetin ve hoşgörünün temsilcileriyiz. Ne burada ne de Türkiye’de. Türkiye’nin hiçbir yerinde buna izin vermeyeceğiz “Yaralı arkadaşlara acil şifalar diliyorum. Aldıkları dayaklar çok güzel. Doktorlardan aldığımız bilgiler bu gece onları izleyecek. Umarım telafisi olmayan sonuçlarla karşı karşıya kalmayız.” . Polisimizin de aynısını yapacağını biliyoruz.” bu gece gereken yapılır.Konu adli mercilere intikal ettirilecektir. Bu olaydan etkilenen tüm arkadaşlarıma veya taraf olmayanlara sesleniyorum. Şiddete karşı şiddet, göz yumacağımız veya tolere edeceğimiz bir şey değildir. Bu hükümet yetkililerinin işidir. Onlar da ellerinden geleni yapacaklardır. Hiç şüphemiz yok. Başta cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm adaylara sesleniyorum. Bu milleti üzmeyin. Buna hakkınız yok. Üç koltuk için imkansız tavizler vermeyin. Bu millete bunu yapmaya hakkınız yok.”

Hastane ziyaretinde AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da eşlik etti.


Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz.


Konhaber WhatsApp haber grubu için tıklayın!


Yorum yapın

https://zulumayor2024.com/

slot qris

bonus new member 100

bonus new member 100

slot bet 100

https://www.lemonwirep2p.com/

slot bet 100

https://h5hyperverse.com/

sbobet

situs judi bola

https://patagoniaberries.com/

Starlight Princess

https://www.my-pulsa.com/

spaceman slot

spaceman slot

slot bonus new member

slot depo 10k

slot bet 100

https://smtpadmavathiammal.com/