Muayene artık bu işlemi yapmayacaktır.

Blogger
Blog
TBlog

Yeni araç muayene yönetmeliği yürürlüğe girdi. Araçları olan milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni kararda araç muayene raporları dijital ortama aktarılacak.

Araç kontrolleri uzatıldı
Maliye ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan araç muayene tebliği geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu tebliğde, sınav günü başarılı olanlara bir miktar kolaylık sunuldu. 12 Mart 2023 tarihinde araç muayene tarihini geçen bazı vatandaşlar için muayeneler 30 Eylül 2023 tarihine kadar uzatıldı.



Raporlar dijital ortama aktarılır
Böylece aylık hesaplanacak yüzde 5’lik fazla yerine yüzde 0,75 olarak hesaplanan tutar araç sahipleri tarafından ödeniyor. Yeni kararda araç test raporları dijital ortama aktarılıyor.

Resmi Gazete’de yayınlandı
Bu sayede artık araç sahibine SMS veya e-posta olarak da mesaj gönderilebiliyor. Bu karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bunun nedeni hem işlem akışının daha basit olması hem de kağıt tüketiminin azalmasıydı. 2023 yılı başından itibaren araç plakalarına yapıştırılan motorlu taşıt muayene etiketleri artık kullanılmamaktadır.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çıkarılan “Araç Muayene Merkezlerinin Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Böylece yürürlüğe girdi. Bu yönetmeliğe göre, Türkiye’deki araç sahiplerine çevre dostu bir hizmet sunmak için artık araç muayene raporları dijital ortama aktarılıyor. Yönetmelikte yapılan bazı değişikliklerle araç test sertifikası artık TÜVTÜRK tarafından işletilen araç test merkezlerinde dijital olarak veriliyor.


Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz.


Konhaber WhatsApp haber grubu için tıklayın!


Yasal Uyarı:

Yayınlanan haber, köşe yazısı, fotoğraf, yazı dizisi ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Proksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilse dahi eserin tamamı veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Yorum yapın

https://zulumayor2024.com/

slot qris

bonus new member 100

bonus new member 100

slot bet 100

https://www.lemonwirep2p.com/

slot bet 100

https://h5hyperverse.com/

sbobet

situs judi bola

https://patagoniaberries.com/

Starlight Princess

https://www.my-pulsa.com/

spaceman slot

spaceman slot

slot bonus new member

slot depo 10k

slot bet 100

https://smtpadmavathiammal.com/