Türk havacılığının yeni uçağı Troy T200 ilk kez piste çıktı

Blogger
Blog
TBlog

Bursa’da faaliyet gösteren UÇAKSAN, geçtiğimiz günlerde geliştirdiği eğitim ve çok rollü uçaklarla motora start verdi. Motor fırlatma testlerinin ardından Troy T200, zemin testleri kapsamında ilk kez start aldı ve takla attı. Yunuseli Havalimanı’ndaki başarılı taksi testi AA tarafından kayıt altına alındı.

UÇAKSAN CEO’su Emre Balcı, testin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce kendi şirketinde yazılım projeleri geliştirirken uçak projelerine başladığını söyledi.
Bir teknoloji şirketi olarak çeşitli teknolojiler üzerinde çalışmayı ve çözüm üretmeyi hedeflediklerini anlatan Balcı, “7-8 yıl önce bir uçak simülatörü yaptım. Animasyonlu bir uçak simülatörüydü. Uçak yapma fikri 4 yıl önce aklıma geldi ve bu projeye başladık. Uçağımız aslında 4 yaşında.” Yıl meyvesini verdi. Motor testlerinin ardından yalpa testleri başladı. Herhangi bir sorunu veya sorunu yoktur. Umarım bunu gökyüzünde görmek isteriz.”

Balcı, uçağa küresel bir isim olduğu için “Truva” adını verdiklerini açıkladı. Türk malı olduğu bu şekilde anlaşılmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’nin bu alana çok geç girdiğini kaydeden Balcı, son 70 yılda sivil sektörde çok fazla uçak üretilmediğini söyledi.


Balcı’nın bu alana girdikten sonra geride kalmak istemediğini vurgulayan Balcı, şunları kaydetti:
“Troy T200 ile üst düzey bir uçak yaratmak istedik. Uçağımız 750 kilogram ağırlığında olup VLA sınıfı bir uçaktır. Diğerlerinden farklı özelliklere sahiptir. Uçağımız tamamen karbon fiber kompozitten yapılmıştır. Metal kullanmadık.” Ayrıca titanyum alaşımlı iniş takımı ile 10 tona kadar isabetimiz var. – Başlangıç ​​bir sorun değil. Uçağımız tamamen elektronik sistemler, Garmin dediğimiz full cam kokpit sistemlerini kullanıyor. Her şey elektronik olarak kontrol edilir. Acil durumlara karşı uçağın kendi paraşüt sistemi de bulunuyor. Aynı zamanda akreditasyona uygun bir motorumuz var.”

Birçok görevi yapabilir
Troy T200’ün üstlenebileceği görevler hakkında bilgi veren Balcı, başlangıçta eğitim uçağı olarak tasarladıklarını söyledi. Troy T200 ile hem askeri hem de sivil alanda uçuş eğitimi ihtiyacının karşılanabileceğini anlatan Balcı, “Genellikle 2 kişilik olarak üretiyoruz, aslında 4 kişilik bir uçak. isminde.

Planlanan uçuş tarihi sorulduğunda Balcı, “Uçuş izni alır almaz uçuşumuza hazır olacağız.” cevabı verdi.

Balcı, Troy T200’ün pazar potansiyeli hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:

“Bu sınıftan bir uçak almaya kalktığınızda size en az 1-1,5 yıl avantaj sağlıyorlar. Büyük bir pazar ve pandemi sonrası çok daha fazla büyümeye başladı, çok talep var. Fabrikalar yetişemiyor Hedefimiz 2023 yılını test ve sertifikasyonla geçirip 2024 yılından itibaren seri üretime ve satışa başlamak.
İlk olarak, T200’de aslında uçak yapmayı öğrendik. Bu deneyimlerle artık sadece iki koltuk takarak, motorunu değiştirip daha güçlü hale getirerek 4 kişilik bir uçağı bitirdik. Bedeni de 80 cm uzatıp 6 kişiye çıkaracağız. Ayrıca uçağımızı ilaçlama ve yangınla mücadele amaçlı kullanılabilir hale getireceğiz.”



Amaç yerli motorla uçmak
Uçakta aviyonik ve motor dışında her şeyi kendilerinin yaptıklarını anlatan Emre Balcı, “Motorlarda ileride bir gelişme olursa yerli motorları da uçağımıza entegre etmeyi düşünüyoruz. Türkiye’de üretilen yerli motorlar üzerinde teorik testler gerçekleştirdik. Özellikle TEI tarafından üretilen PD. “-170 motorunu teorik olarak uçağımıza entegre ettik ve tam oturduğunu gördük. Bir sıkıntı yok. İleride uygulamada göreceğiz. bu uçakla uçaklar.” değerlendirmesini yaptı.


Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz.


Konhaber WhatsApp haber grubu için tıklayın!


Yorum yapın

https://zulumayor2024.com/

slot qris

bonus new member 100

bonus new member 100

slot bet 100

https://www.lemonwirep2p.com/

slot bet 100

https://h5hyperverse.com/

sbobet

situs judi bola

https://patagoniaberries.com/

Starlight Princess

https://www.my-pulsa.com/

spaceman slot

spaceman slot

slot bonus new member

slot depo 10k

slot bet 100

https://smtpadmavathiammal.com/